top of page

Σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας επιχειρήσεων COVID-19


Σκοπός του Ταμείου είναι η παροχή εγγυήσεων για κεφάλαιο κίνησης από 1η Μαΐου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020, σε επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους ή πλήττονται ευρύτερα συνεπεία των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της επιδημικής έκρηξης του COVID-19. Με τον τρόπο αυτό, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα καταφέρουν να καλύψουν άμεσες ανάγκες τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους την δύσκολη αυτή περίοδο.


Το μέτρο θα εφαρμοστεί μέσω της έκδοσης εγγυήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σε ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (τράπεζες). Οι τράπεζες θα χορηγούν δάνεια που αφορούν σε κεφάλαια κίνησης, ορισμένης διάρκειας και ύψους, τα οποία θα βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε κεφάλαια κίνησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους. Το κράτος αναλαμβάνει να εγγυηθεί έως 80% για κάθε δάνειο, στο 40% του όγκου των δανείων που χορηγεί μια τράπεζα στο πλαίσιο αυτού του μέτρου. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η άμεση διαθεσιμότητα της στήριξης υπό ευνοϊκούς όρους (όπως μείωση απαιτούμενων εξασφαλίσεων ή/και επιτοκίων) στις ελληνικές επιχειρήσεις που την έχουν ανάγκη.


Η σύσταση ταμείου με επωνυμία «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19» θα πρέπει να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1303/2013 όπως ισχύει καθώς και του Προσωρινού Πλαισίου για τη λήψη μέτρων Κρατικής Ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19 (2020/C 91 I/01).


Σε ποιους απευθύνεται Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ


Περίοδος υποβολής από 27/5/2020 έως 11/6/2020


Περιοχή εφαρμογής Όλη η Ελλάδα

Προϋπολογισμός € 500.000.000

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσα από τη φόρμα ενδιαφέροντος επιλέγοντας το κατάλληλο θέμα.

bottom of page