top of page

Marketing & Διαχείριση Χώρου

Anchor 1

Πολλοί ιδιοκτήτες φαρμακείων, θεωρούν ότι το Marketing είναι ένα σύνολο τεχνικών  που  δεν συνάδουν με το επάγγελμα – λειτούργημα τους. Άλλοι πάλι έχουν σχηματίσει τη εντύπωση ότι το Marketing είναι ένα ακριβό σπορ και μπορεί να αξιοποιηθεί από τους «μεγάλους» της αγοράς και όχι για το δικό τους φαρμακείο επειδή αυτό εξυπηρετεί μια μικρή τοπική αγορά και ο κύκλος εργασιών του είναι περιορισμένος. ΛΑΘΟΣ. Το φαρμακείο σας, ανεξαρτήτου μεγέθους, είναι απαραίτητο να αξιοποιήσει τακτικές Marketing για να επιβιώσει.

Το Marketing είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εικόνα της επιχείρησης απέναντι στο καταναλωτικό της κοινό και άρα με την κερδοφορία.

  • Σας ενδιαφέρει να εδραιώσετε το φαρμακείο σας στη μνήμη των πελατών σας για να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τις αγορές τους;

  • Το Μείγμα των προϊοντων που επιλέγετε προς διάθεση συμβάλει στην ικανοποίηση του κοινού- στόχος και άρα στην επίτευξη κερδοφορίας;

  • Θέλετε να πραγματοποιήσετε ενέργειες είτε στο ψηφιακό είτε στο φυσικό σας κατάστημα προκειμένου να προσελκύσετε πελάτες;

  • Είναι το κατάστημά σας στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι φιλικό προς τους πελάτες σας αλλά και ταυτόχρονα να προωθεί το προϊοντικό σας μείγμα;

 

Εάν σας απασχολούν τα παραπάνω ερωτήματα τότε σας απασχολεί το Marketing της επιχείρησης σας. Στην kontakos mc, αντλώντας από την τεχνογνωσία των στελεχών μας αλλά και της 25ετή εμπειρίας μας στο χώρο του φαρμακείου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην αποτελεσματική προώθηση των πωλήσεων της επιχείρησης σας.

Εργαλεία Marketing

Ι

Στρατηγικό Marketing

Στο στρατηγικό Marketing ασχολούμαστε με το πλάνο ανάπτυξης της εικόνας της επιχείρησης αλλά και τις ενέργειες προσέλκυσης του κοινού-στόχος, ενέργειες που είναι αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου. Σε αυτό το στάδιο προδιαγράφονται οι ιδέες και τα μέσα με τα οποία θα προσεγγίσουμε το κοινό στόχος, αλλά και το κόστος για την υλοποίηση των ιδεών. Επίσης περιλαμβάνεται η ανάλυση της αγοράς στην οποία καλείται να λειτουργήσει η επιχείρηση καθώς και το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής είναι και η επιλογή των μέσων – καναλιών διαφήμισης και επικοινωνίας στα οποία ταιριάζουμε τον προϋπολογισμό με τους στόχους.  

ΙΙ

Ψηφιακό Marketing

Αναπόσπαστο μέρος του marketing mix θεωρείται και το ψηφιακό marketing. Η ένταξη των νέων τεχνολογιών του διαδικτύου και του Digital Marketing σαν μια κεντρική λειτουργία της επιχείρησης και όχι σαν ένα βοηθητικό μέσο δεν είναι πλέον «πολυτέλεια» αλλά αναγκαιότητα. Στη  kontakos mc αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε την ψηφιακή σας εικόνα και να την μετατρέψουμε σε κερδοφόρα επιχείρηση εκμεταλλευόμενοι όλα τα μέσα που παρέχει το ψηφιακό marketing. Επιπλέον μέσα από την πολυετή μας ενασχόληση με τα φαρμακεία και για να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά τα sites & τα e-shops των φαρμακείων έχουμε δημιουργήσει την Bάση Δεδομένων Παραφαρμάκου και Εκτεταμένη Θεματική Αρθρογραφία. Έτσι η δημιουργία προϊοντικών σελίδων, αλλά και η ανάρτηση θεμάτων στα blogs, είναι παιχνίδι και όχι εφιάλτης στους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΙΙΙ

Εμπορικό Marketing & Διαχείριση Χώρου

Μέσο διαμόρφωσης εικόνας, ειδικά στο καταναλωτικό κοινό της περιοχής που δραστηριοποιείται το φαρμακείο, είναι και το φυσικό κατάστημα. Η εικόνα που είναι διαμορφωμένη η βιτρίνα, τι επικοινωνεί, με ποια χρώματα αλλά και λεκτικά μηνύματα μιλάει στους πελάτες της, ο φωτισμός, οι προβολές προϊόντων, το στήσιμο και το προϊοντικό μείγμα των ραφιών, ακόμα και ο φωτισμός του καταστήματος είναι σημαντικά στοιχεία στην διαμόρφωση της εικόνας της επιχείρησης στο μυαλό του κοινού-στόχου. Στην kontacos mc έχοντας συνεργαστεί με εκατοντάδες φαρμακεία τα τελευταία 25 χρόνια, γνωρίζουμε πολύ καλά τη συνταγή της επιτυχίας.

Στόχος μας δεν είναι να εκπαιδεύσουμε μόνο το συνεργάτη φαρακοποιό, αλλά και να αναλάβουμε να του παραδόσουμε μία συνολική μελέτη ενός “user friendly” καταστήματος που να μπορεί να μετατρέπει την εισερχόμενη κίνηση σε πώληση και ικανοποίηση πελάτη.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσα από τη φόρμα ενδιαφέροντος επιλέγοντας το "Υπηρεσίες Φαρμακείων".

bottom of page