top of page

Πρόγραμμα Covid-19 Αττικής : Ανακοινώθηκαν εχθές νέα αποτελέσματα για το Πρόγραμμα.

Έγινε ενημέρωση: 22 Οκτ 2021

Ανάρτηση του τελικού πίνακα με το σύνολο των επιχειρήσεων που θα λάβουν μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19»


O Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπέγραψε την απόφαση έγκρισης του Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) 2014-2020.


Με την απόφαση αυτή προχωρούν προς ένταξη επιπλέον 5.017 επιχειρήσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά και η συνολική δημόσια δαπάνη τους καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της δράσης. Γι’ αυτές εγκρίνεται η ένταξή τους, με τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 1474/17.05.2021 αρχικής απόφασης ένταξης.


Στο Συγκεντρωτικό Πίνακα που ανακοινώνεται σήμερα και επισυνάπτεται με το παρόν Δελτίο Τύπου, περιλαμβάνονται συνολικά 9.617 επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν θετικά.


Η συνολική δημόσια δαπάνη τους ανέρχεται στο ποσό των 250.104.325 €.


Με αφορμή την σχετική ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Με σχολαστική δουλειά και με όρους απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει χιλιάδες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία. Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο αξιολόγησης προκειμένου 9.617 επιχειρήσεις της Αττικής να ενισχυθούν με μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση, ύψους 250.104.325 ευρώ. Έχουμε προχωρήσει και έχουμε εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια προκειμένου να μπορούν οι επιχειρήσεις να τα λάβουν άμεσα. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την πληγείσα επιχειρηματικότητά και ταυτόχρονα σχεδιάζουμε νέα εργαλεία για την μετά covid εποχή. HΠεριφέρεια Αττικής είναι εδώ για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους και με άλλες δράσεις».


Όσοι δεν εγκρίθηκαν, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το Πρόγραμμα εντός του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, το Γραφείο μας θα σας κρατήσει ενημερωμένους.




















Πηγή: https://www.elanet.gr/

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσα από τη φόρμα ενδιαφέροντος επιλέγοντας το κατάλληλο θέμα.

bottom of page