top of page

Από σήμερα άνοιξε το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Την προκήρυξη του προγράμματος: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 105,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης.



Προϋπολογισμός Δράσης

105.600.000€



Δικαιούχοι Δράσης

Δραστηριοπιούνται με ελληνικό ΑΦΜ.

Έχουν ιδρυθεί έως και την 31.12.2023.

Να υποβάλλουν μια και μοναδική αίτηση ανά ΑΦΜ.

Να έχουν εκδώσει το 1ο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή να το υποβάλουν εντός 20 ημερών από τη στιγμή της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.



Διάρκεια Δράσης

Έναρξη υποβολών: 22/2/2024

Λήξη υποβολών: μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού



Σκοπός - Στόχος

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αφενός, η χρήση υψηλής ενεργειακής απόδοσης εξοπλισμού αναμένεται να μειώσει σημαντικά το μέσο ενεργειακό κόστος της ελληνικής επιχείρησης. Αφετέρου, η χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συνεπάγεται και μικρότερη παραγωγή από ορυκτά καύσιμα ή μη ανανεώσιμες πηγές. Σημειώνεται ότι στόχος του προγράμματος (του οποίου η τήρηση είναι αναγκαία) αποτελεί η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) κατά μέσο όρο 25,00%.



Ύψος Ενίσχυσης

Μικρές επιχειρήσεις: έως 20.000 ευρώ, με ποσοστό ενίσχυσης 50%.

Μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις: έως 25.000 ευρώ, με ποσοστό ενίσχυσης 40%.



Ιστοσελίδα υποβολών

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/.

Σημειώνεται πως θα εφαρμοστεί η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).


Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.




Πηγή: www.ypen.gov.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσα από τη φόρμα ενδιαφέροντος επιλέγοντας το κατάλληλο θέμα.

bottom of page