top of page

Βελτίωση δεξιοτήτων ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μέσω κατάρτισης που οδηγεί σε πιστοποίηση

Έγινε ενημέρωση: 13 Αυγ 2020

Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης σε 1.000 ωφελούμενους ανέργους της περιοχής ευθύνης του ΑΣΔΑ, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης και mentoring με συνολικά 30 ατομικές συνεδρίες: 10 συνεδρίες πριν την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης ούτως ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη σύγκλιση των εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε ωφελούμενου με τα αντικείμενα κατάρτισης, 10 συνεδρίες κατά τη διάρκεια της κατάρτισης και 10 συνεδρίες μετά τη πιστοποίηση για να οδηγήσει τον ωφελούμενο στη διαδικασία εύρεσης εργασίας.

  • Υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης: Κατάρτιση 220 ωρών σε συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα βάσει των αναπτυξιακών προοπτικών της Περιφέρειας και του δυναμισμού των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας που θα αυξήσουν την απασχολησιμότητα των ωφελούμενων. Τα προγράμματα κατάρτισης είναι τα κάτωθι:

  1. Υπάλληλος διοικητικής υποστήριξης

  2. Στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας

  3. Στέλεχος διαχείρισης αποθήκης

  4. Πωλητής λιανικής

  5. Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων social media marketing

  6. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce)

  7. Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων & εφαρμογών κινητών συσκευών

  8. Τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών & δικτύων

  9. Τεχνικός συντήρησης εγκαταστάσεων

  • Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων: Πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων από τα παραπάνω προγράμματα μέσω αξιολόγησης γνώσεων και ικανοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ.


Σε ποιους απευθύνεται:

Άνεργοι και πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στην Πράξη

  • Είναι κάτοικοι των περιοχών ευθύνης του ΑΣΔΑ (Δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου)

  • Διαθέτουν τουλάχιστον απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Σε περίπτωση υπηκόων τρίτων χωρών απαιτείται η κατοχή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της ελληνικής γλώσσας (επίπεδο τουλάχιστον Β2).


Περίοδος υποβολής:

Από 13/7/2020 έως 3/8/2020


Κάθε ενδιαφερόμενος/ η για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Πράξη πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα http://training.asda.gr, στο πεδίο «Υποβολή Αίτησης». Στην εν λόγω αίτηση, ο/η υποψήφιος/α συμπληρώνει τα στοιχεία του και, ταυτόχρονα, επισυνάπτει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που περιγράφονται στην παρούσα.


Είδος ενίσχυσης:


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Αττικής


Κάτοικοι των περιοχών ευθύνης του ΑΣΔΑ (Δήμοι: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου)


Τι χρηματοδοτείται:

Οι συμμετέχοντες στις ενέργειες Κατάρτισης και Πιστοποίησης λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, πλέον των νόμιμων κρατήσεων, υπό την προϋπόθεση πως έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση των Προγραμμάτων Κατάρτισης και έχουν συμμετάσχει στις προγραμματισμένες εξετάσεις Πιστοποίησης, καθώς επίσης και στις προβλεπόμενες συνεδρίες Συμβουλευτικής.

Δείτε την αναλυτική πρόσκληση εδώ.



Έχετε απορίες ή θέλετε βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσα από τη φόρμα ενδιαφέροντος επιλέγοντας το κατάλληλο θέμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσα από τη φόρμα ενδιαφέροντος επιλέγοντας το κατάλληλο θέμα.

bottom of page