Monthly Archives: Οκτώβριος 2017

Προσωρινός κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων και Κατάλογος με τη βαθμολογική κατάταξη αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Παρέμβαση Ι, του Α΄ κύκλου της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

Ανακοινώθηκε ο Προσωρινός κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων και Κατάλογος με τη βαθμολογική κατάταξη αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Παρέμβαση Ι του Α΄ κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

 

Δείτε την σχετική απόφαση εδώ:   http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20171030_erevnw_proswrinos_katalog_dynhtikwn_paremvash_I.pdf

Πηγή:  http://www.antagonistikotita.gr/epanek

Τρίτη (3η) τροποποίηση και αύξηση προυπολογισμού της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

Ανακοινώθηκε η τρίτη (3η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Επισημαίνεται ότι με την 3η τροποποίηση ο προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 410.000.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη). Ο προϋπολογισμός (Δημόσια Δαπάνη) των παρεμβάσεων του Α’ κύκλου ανέρχεται σε 256.000.000 ευρώ.

Δείτε τα σχετικά αρχεία εδώ: 20171026_3h_tropopoihsh_EDK

Πηγή:  http://www.antagonistikotita.gr/epanek

Έκτη (6η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» και αύξηση του προϋπολογισμού

Ανακοινώθηκε η Έκτη (6η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών». Επισημαίνεται ότι αποφασίστηκε η αύξηση του προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης της Δράσης από 90.000.000 ευρώ σε 110.000.000 ευρώ.

 

Δείτε την σχετική απόφαση εδώ:   http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/2017_10_23_6h_TROPOPOIHSH_TOYRISTIKON_MME.pdf

Πηγή:  http://www.antagonistikotita.gr/epanek

Αλέξης Χαρίτσης: Βιομηχανία και ενέργεια στο επίκεντρο των επενδυτών από τις ΗΠΑ

«Η Ελλάδα έχει περάσει σε μια νέα φάση ανάπτυξης, και αυτό αναγνωρίζεται από όλους» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στη συνέντευξή του στο «Βήμα». Αυτό που αποκόμισε ο ίδιος στις επαφές που είχε με ξένους επενδυτές, στη διάρκεια του ταξιδιού τού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική, είναι ότι πλέον έχει γίνει αντιληπτή από τους ξένους η πρόοδος που έχει σημειώσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε τομείς της πραγματικής οικονομίας της.
Ωστόσο, ο κ. Χαρίτσης δεν παραλείπει να παραδεχτεί ότι προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και σχετίζονται κυρίως με τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης ενώ αναφερόμενος και στην επένδυση του Ελληνικού, στέλνει ένα μήνυμα με πολλούς παραλήπτες τονίζοντας ότι «όσοι επιχειρούν να φέρουν σε αντιπαράθεση την ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα και εν τέλει υπονομεύουν την ίδια την ανάπτυξη που τόσο ευαγγελίζονται».
Ο πρόεδρος Τραμπ, στη διάρκεια του ταξιδιού του Πρωθυπουργού και στο πλαίσιο της ομιλίας του, τόνισε ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις», στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στις διεθνείς αγορές. Από τις επαφές που πραγματοποιήσατε εσείς στη διάρκεια του ταξιδιού σας διακρίνατε να συμμερίζεται την άποψη αυτή και η επενδυτική κοινότητα;
 «Η Ελλάδα έχει περάσει σε νέα φάση και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Στις επαφές στις ΗΠΑ δεν χρειάστηκε να πείσουμε τους επενδυτές και τους θεσμικούς παράγοντες που συναντήσαμε για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει συντελεστεί τα δύο τελευταία χρόνια και τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται. Εκείνο που μας ζητούν τώρα είναι το πού να κατευθύνουν τις επενδύσεις τους, σε ποιους τομείς προτεραιότητας δηλαδή, με βάση και το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο ήδη υλοποιούμε. Σχέδιο που δυστυχώς δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα η χώρα να είναι ουραγός στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων».
Ποιοι τομείς της ελληνικής οικονομίας φάνηκε να συγκεντρώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον, με ενδεχόμενο τους επόμενους μήνες να δούμε κάποιες επενδυτικές κινήσεις;
«Πέρα από τον χρηματοοικονομικό τομέα, εκδηλώνεται σημαντικό ενδιαφέρον για κλάδους της πραγματικής οικονομίας – στην ενέργεια, στη βιομηχανία και στη μεταποίηση, στις μεταφορές, στον τουρισμό, προφανώς, αλλά και στις νέες τεχνολογίες, πράγμα που δείχνει και την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ιδιαίτερα μορφωμένων εργαζομένων της Ελλάδας».
 Μία από τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι αυτή του Ελληνικού, στην οποία όμως υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις. Οι κωλυσιεργίες αλλά και οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί δεν στέλνουν ένα αρνητικό μήνυμα; Πώς σχολιάζετε εσείς την περίπτωση του Ελληνικού;
«Στο Ελληνικό ακολουθήθηκε το πλαίσιο που ορίζει ο νόμος για τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, εντός του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε με τον επενδυτή. Τηρήθηκαν δηλαδή όλες οι νόμιμες διαδικασίες που διασφαλίζουν τόσο την υλοποίηση της επένδυσης όσο και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Οπως συμβαίνει δηλαδή σε κάθε ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος. Από εκεί και πέρα, όσοι επιχειρούν να φέρουν σε αντιπαράθεση την ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα και εν τέλει υπονομεύουν την ίδια την ανάπτυξη που τόσο ευαγγελίζονται. Το περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά είναι αξίες καθαυτές, αποτελούν σημαντικό στοιχείο της συλλογικής μας ταυτότητας. Δεν είναι εμπόδια στην ανάπτυξη, αλλά μοναδικά πλεονεκτήματα που προσθέτουν μεγάλη αξία στις επενδύσεις. Είναι αυτά που φέρνουν 30 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο στην Ελλάδα και την καθιστούν  ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Η οικονομική ανάπτυξη λοιπόν περνάει μέσα από την προστασία και την ανάδειξή τους, όχι την υποβάθμισή τους».
Ποιες είναι οι θεσμικές παρεμβάσεις που σκοπεύετε να προωθήσετε προκειμένου να προσελκύσετε επενδύσεις;
«Εχουμε ήδη προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεις που βελτιώνουν σημαντικά το επενδυτικό και επιχειρηματικό πλαίσιο. Ψηφίσαμε δύο νόμους που απλοποιούν και επιταχύνουν δραστικά τη σύσταση και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων οι οποίες πλέον μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους σε μία μόλις ημέρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που προσφέρει πλήθος από κίνητρα στους επενδυτές καθώς και σταθερό φορολογικό καθεστώς και πιο γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης.Το αμέσως επόμενο διάστημα, τέλος, φέρνουμε νέο νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις που διαμορφώνει ένα πιο απλό και ευέλικτο πλαίσιο για τη διενέργειά τους και διευρύνει τα κριτήρια ώστε να συμπεριλαμβάνονται επενδυτικά σχέδια από περισσότερους κλάδους της οικονομίας, πέρα από τον τουρισμό και την ενέργεια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η απορροφητικότητα των κονδυλιών του ΕΣΠΑ είναι αναιμική και ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στα προγράμματα. Ποια είναι η δική σας απάντηση σε αυτό;
Οι ισχυρισμοί της ΝΔ είναι εντελώς ανυπόστατοι και την εκθέτουν. Η Ελλάδα βρίσκεται τα τελευταία δυόμισι χρόνια στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το γεγονός αυτό μάλιστα χαιρετίστηκε και στην απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου στην οποία γίνεται ρητή αναφορά στην εξαιρετική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τη χώρα μας που έφερε περισσότερα από 11 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία το ίδιο διάστημα.
Με τους πόρους αυτούς ολοκληρώθηκαν οι μεγάλοι οδικοί άξονες, υλοποιούνται πλήθος από έργα υποδομών στους δήμους όλης της χώρας που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες και χρηματοδοτούνται κρίσιμες κοινωνικές παρεμβάσεις, όπως η πρόσληψη όλων των αναπληρωτών καθηγητών και η τοποθέτηση για πρώτη φορά εφέτος περισσότερων από 100.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ στηρίζουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».
Ποιες δράσεις πρόκειται να προκηρυχθούν;
«Τις επόμενες βδομάδες ξεκινούν τέσσερα νέα προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 320 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνουν την αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων, τη στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων με το στοχευμένο πρόγραμμα «Επιχειρώ Εξω» αλλά και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιομηχανίας.
Ξεκινά επίσης το μεγάλο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», ύψους 500 εκατ. ευρώ (μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή), και για πρώτη φορά ειδικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων».

Αύριο και μεθαύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου. Τι προβλέπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για μια περιοχή όπως είναι η Ηπειρος, η οποία καταγράφεται ανάμεσα στις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ;

 «Η Ηπειρος διαθέτει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, ιδίως στον πρωτογενή τομέα και την αγροτοδιατροφή, μοναδικές φυσικές ομορφιές και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας με μεγάλο ερευνητικό έργο.
Ο σχεδιασμός μας στοχεύει στην αξιοποίησή τους μέσα από την αναβάθμιση των τοπικών υποδομών, όπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με 55 εκατ. ευρώ. Αναβαθμίζουμε επίσης το σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας με ειδικό πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ. Συνδέουμε το ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου και του τεχνολογικού πάρκου Ιωαννίνων με την παραγωγή μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα, όπως το Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ του νέου ΕΣΠΑ και το νέο ταμείο συμμετοχών EquiFund».
Οι αριθμοί δείχνουν βελτίωση του κλίματος

Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, οι ξένες επενδύσεις στη χώρα μας δεν είναι οι αναμενόμενες. Για ποιους λόγους θεωρείτε ότι οι επενδυτές είναι ακόμη διστακτικοί;
«Η εικόνα αυτή δεν είναι ακριβής, υπάρχει σαφής βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και αυτό αποτυπώνεται ιδιαίτερα έντονα στις ξένες άμεσες επενδύσεις οι οποίες το πρώτο εξάμηνο του 2017 ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 185% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις καθημερινές συναντήσεις που κάνουμε με επενδυτές οι οποίοι εκδηλώνουν αναβαθμισμένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Την ίδια εικόνα αποκομίσαμε και από το ταξίδι μας στις ΗΠΑ αλλά και από τις συναντήσεις με γάλλους και ιταλούς επενδυτές κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επισκέψεων του προέδρου Μακρόν και του πρωθυπουργού Τζεντιλόνι. Προβλήματα βεβαίως εξακολουθούν να υπάρχουν και σχετίζονται με τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης εδώ και δεκαετίες. Τα αντιμετωπίζουμε σε όλα τα επίπεδα: Πρόσφατα, συστήσαμε διυπουργική επιτροπή με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για τη διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων. Η επιτροπή αυτή ξεμπλόκαρε σε λίγες μόλις εβδομάδες επενδύσεις ύψους 670 εκατ. ευρώ οι οποίες είχαν βαλτώσει με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων».
Πηγή:  http://www.tovima.gr

Απόφαση προσωρινού καταλόγου δυνητικών δικαιούχων και μη επιλέξιμων προς χρηματοδότηση ερευνητικών έργων της Δράσης «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας»

Ανακοινώθηκε η Απόφαση προσωρινού καταλόγου δυνητικών δικαιούχων και μη επιλέξιμων προς χρηματοδότηση ερευνητικών έργων της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας».

 

Δείτε την σχετική απόφαση εδώ:   http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20171013_dimerhs_elladas_germanias_proswrinos_katalogos_dynhtikwn_dikaiouxwn.pdf

Πηγή:  http://www.antagonistikotita.gr/epanek

Τρίτη Περίοδος Υποβολών του Προγράμματος <<Ενίσχυσης της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' κύκλος>>

Την Τετάρτη 11/10/2017 έκλεισε η δεύτερη περίοδος υποβολών του προγράμματος της << Ενίσχυσης της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ κύκλος>> του ΕΣΠΑ.

Η τρίτη περίοδος υποβολών αρχίζει στις 8/11/2017 και λήγει στις 13/12/2017.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Προϋπολογισμός Δράσης

Η δράση του Β κύκλου χρηματοδοτείται με συνολικό ποσό 80 εκατ. ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) και κατανέμεται ανά ομάδα Περιφερειών και ανά κατηγορία Δικαιούχων Α) Νέες Επιχειρήσεις (60%) και Β) Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (40%).

Δικαιούχοι της δράσης είναι:

Απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδος ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, από  ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ. Επίσης, πτυχία από Σχολές Θεάτρου και Χορού αναγνωρισμένες από το Υπ. Πολιτισμού ως τριτοβάθμιες και απόφοιτοι μουσικών εκπαιδευτηρίων αναγνωρισμένων από το Κράτος (το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την 1/1/1995).

Μπορούν να συμμετέχουν:

 • Κατηγορία Δικαιούχων ΑΑνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ , μισθωτοί (πλήρους ή μερικής ή εποχιακής απασχόλησης), υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρία με ανέργους ή μισθωτούς.
 • Κατηγορία Δικαιούχων ΒΥφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν ήδη συναφή με την ειδικότητά τους (τίτλο σπουδών) επαγγελματική δραστηριότητα, όπως επίσης και συνεργασίες μεταξύ αυτών.

Επιδοτούνται για: τη δημιουργία, οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία νέας ή υφιστάμενης επιχείρησης συναφούς με τις σπουδές τους.

Επιδοτούνται με: 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ  για ένα δικαιούχο με ατομική επιχείρηση, έως 40.000 ευρώ συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων, έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων.

Χρηματοδοτείται το 100% των επιλέξιμων δαπανών.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής:

Ι.Εισοδηματικά κριτήρια

Για τους  ενδιαφερόμενους που θα υποβάλλουν αίτηση με την ιδιότητα του ανέργου ή μισθωτού ισχύουν τα εξής:

 • Για την κατηγορία Α, ο μέσος όρος του εισοδήματος επιβολής εισφοράς για τα φορολογικά έτη 2015, 2014 & 2013, να μην υπερβαίνει ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση κατά το φορολογικό έτος 2015 τις 22.000 ευρώ για το ατομικό εισόδημα  ή τις 35.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα.
 • Για την κατηγορία Β, ισχύουν όσα αναφέρονται παραπάνω καθώς επίσης θα πρέπει και o μέσος όρος του συνόλου των ακαθαρίστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα έτη 2015, 2014 & 2013 να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

ΙΙ. Επιδότηση από προγράμματα στο παρελθόν

Ο ενδιαφερόμενος να μην έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα με την ιδιότητα του ατομικού επιχειρηματία/επιτηδευματία ή του εταίρου σε επιχορηγούμενη εταιρεία, από την 1/1/2013, πλην προγραμμάτων κατάρτισης.

ΙΙΙ. Να μην συμμετέχουν με την ιδιότητα του εταίρου/μετόχου σε άλλες επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής από την 1/1/2015, εξαιρείται η κατοχή μετοχών εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.

 1. IV. Να μην έχουν και την ιδιότητα του ατομικού επιχειρηματία κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης και να μην έχουν προβεί σε διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας (ως ατομικοί επιχειρηματίες) από την1/1/2017και μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

 

Σημεία Ιδιαίτερης Προσοχής

Ι. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Προσωρινού Καταλόγου Δυνητικών Δικαιούχων, έως 24 μήνες από την ημερομηνία ένταξής τους.

 1. Κάθε δυνητικός δικαιούχος, έχει δικαίωμα υποβολής σε μια μόνο περίοδο υποβολής αιτήσεων.  Δυνητικοί δικαιούχοι οι οποίοι περιλαμβάνονται στον προσωρινό κατάλογο δυνητικών δικαιούχων στο πλαίσιο του Α κύκλου της Δράσης, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας είτε στα τηλέφωνα του γραφείου είτε στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα μας.

 

Δείτε την σχετική απόφαση εδώ:   https://www.espa.gr/Lists/Proclamations/Attachments/3439/epanek_20170608_Prosklisi_Ptuxiouxoi_B_Kuklos_z.pdf

Πηγή:   http://www.antagonistikotita.gr/epanek/

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών ένταξης μέχρι 20/10/17 για την κατηγορία δικαιούχων Α της Δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Αποφασίζεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής του φακέλου των επιχειρηματικών σχεδίων του συμπληρωματικού προσωρινού καταλόγου για την Κατηγορία Δικαιούχων Α’ (άνεργοι) με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά Ένταξης του Παραρτήματος IV της Αναλυτικής Πρόσκλησης έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:00.

Ο φάκελος των δικαιολογητικών θα υποβληθεί στην έδρα του εταίρου του ΕΦΕΠΑΕανάλογα με την περιφέρεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Οι διευθύνσεις και οι περιφέρειες αρμοδιότητας των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ, αναγράφονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης.

Η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και η μη τήρησή της οδηγεί στην απόρριψη του επιχειρηματικού σχεδίου.

 

Δείτε την σχετική απόφαση εδώ:   http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20171011_ptyxiouxoi_A_paratash_dikaiologhtikwn_enta3hs.pdf

 

Πηγή:  http://www.antagonistikotita.gr/epanek

Ακόμη 5.891 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Με τη νέα απόφαση υπαγωγής του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον που υπεγράφη στις 27-09-2017 εντάσσονται 5.891 νοικοκυριά και εγκρίνονται 1.170 ακόμη αιτήσεις ως επιλαχούσες.

Οι υπαγωγές των ωφελούμενων έγιναν με σειρά προτεραιότητας ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την κατανομή των κονδυλίων μέχρι την εξάντλησή τους.

Με αφετηρία την 29η Σεπτεμβρίου 2017, οι ωφελούμενοι θα ενημερώνονται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες για να προβούν στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων εντός 45 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα τίθεται αυτοδίκαια εκτός απόφασης υπαγωγής, ώστε να δοθεί δυνατότητα υπαγωγής στις επόμενες στη σειρά επιλαχούσες αιτήσεις.

Το Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ οίκον συστάθηκε με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικών πόρων και το διαχειρίζεται η ΕΤΕΑΝ ΑΕ.

Πηγή:  http://www.antagonistikotita.gr

Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.459 ανέργων ηλικίας 18-24 ετών

Το Πρόγραμμα έχει σκοπό τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, µε την πρόσληψη 1.459 ανέργων, ηλικίας 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (ΚΥΑ 35453/702/1-8-2016, ΦΕΚ2425/Β/5-8-2016).

Το πρόγραµµα απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα και σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονοµίας που ασκούν τακτική οικονοµική δραστηριότητα. Το Πρόγραµµα συγχρηµατοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων µέσω του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου ∆υναµικού, Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση».

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραµµα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονοµίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα που ασκούν τακτική οικονοµική δραστηριότητα, που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

 • Οι επιχειρήσεις µε προσωπικό 0-3 θέσεις πλήρους απασχόλησης µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα για έναν ωφελούµενο.
 • Επιχειρήσεις µε προσωπικό άνω των 3 έως 9 θέσεις πλήρους απασχόλησης µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα για έως δύο ωφελούµενους.
 • Επιχειρήσεις µε προσωπικό άνω των 9 έως 19 θέσεις πλήρους απασχόλησης µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα για έως τρεις ωφελούµενους.
 • Επιχειρήσεις µε προσωπικό άνω των 19 έως 30 θέσεις πλήρους απασχόλησης µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα για έως πέντε ωφελούµενους.
 • Επιχειρήσεις µε προσωπικό άνω των 30 έως 50 θέσεις απασχόλησης µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα για έως οκτώ ωφελούµενους.
 • Επιχειρήσεις άνω των 50 θέσεων απασχόλησης µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα για έως δέκα ωφελούµενους.

Ο αριθµός του προσωπικού της επιχείρησης υπολογίζεται σε µονάδες εργασίας. Συγκεκριµένα υπολογίζεται ο αριθµός των εργαζοµένων κατά τον µήνα υποβολής της αίτησης (ηµερολογιακά) π.χ. για επιχείρηση η οποία έχει υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση την 14/6/2017, θα υπολογιστεί ο αριθµός των µονάδων εργασίας από 15/05/2017 έως και 14/06/2017. Δείτε αναλυτικά τον υπολογισµό των Μηνιαίων Μονάδων Εργασίας και τη δυνατότητα υπαγωγής µιας επιχείρησης στο πρόγραµµα, στο Παράρτηµα VIII της Πρόσκλησης.

Περίοδος υποβολής

από 5/10/2017 έως 3/11/2017 (ώρα 15:00)

Περιοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα

Όροι και προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη µιας επιχείρησης στο πρόγραµµα είναι να µην έχει προβεί σε µείωση …

Τι χρηματοδοτείται

Το πρόγραµµα περιλαµβάνει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραµµένων στα µητρώα του ΟΑΕ∆. Συγκεκριµένα οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτοµο που υπάγεται στο πρόγραµµα από την ηµεροµηνία πρόσληψής του και για χρονικό διάστηµα οκτώ µηνών.

Η επιχορήγηση για κάθε ηµέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 14,40 ευρώ και όχι πέραν των 25 ηµερών το µήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τµήµα του µισθολογικού ή/και µη µισθολογικού κόστους και δεν υπερβαίνει το ποσό των 2.880 ευρώ για το σύνολο της πράξης για κάθε ωφελούµενο.

Προϋπολογισμός

€ 4.201.920

Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ:  https://www.espa.gr/Lists/Proclamations/Attachments/3580/20171005_Epixorigisi_Epixeirisewn_Apasxolisi_1459_anergwn.pdf

Πηγή:    http://www.espa.gr

 

Υπενθύμιση καταληκτικής ημερομηνίας της 2ης περιόδου υποβολών της Δράσης Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – β κύκλος [11.10.2017]

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11.10.2017 λήγει η 2η περίοδος υποβολών για τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ Κύκλος) του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ.

Η δράση χρηματοδοτεί επιχειρηματικά σχέδια αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση

 

Πηγή:  http://www.antagonistikotita.gr/epanek