Monthly Archives: Σεπτέμβριος 2014

Επιταγή 1.600 ευρώ για 16.600 εγγεγραμμένους ανέργους

oaedΕπιταγή 1.600 ευρώ θα μπορέσουν να πάρουν 16.600 εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 29 έως 64 ετών, και με πολύ χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από τις 10 ως τις 31 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr, ώστε να λάβουν τα χρήματα μέσω προγράμματος κατάρτισής τους.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:
• Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
• Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
• Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
• Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
• Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Συνέδριο για τους νέους κανόνες Access and Benefit Sharing Rules.

To International Chamber of Commerce (ICC) διοργανώνει συνέδριο για τους νέους κανόνες Access and Benefit Sharing Rules /ABS της ΕΕ,στις 24-25 Νοεμβρίου 2014 στο Παρίσι. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής του ICC για την Πνευματική Ιδιοκτησία.

Read more

Ειδικό Εποχιακό Βοήθημα και Δικαιούχοι

oaedΤη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ από τους δικαιούχους για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών – ανυψωτικών – οδοποιητικών – γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου,οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες,, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες. Read more

Εκπαιδευτική Διημερίδα Φαρμακοποιών -Pharmacy Management

Ολοκληρωμένη Εκπαιδευτική Διημερίδα Φαρμακοποιών με Στόχο την Εξέλιξη του Φαρμακείου στη Νέα Εποχή!

Μία διοργάνωση του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων (ΣΥΦΑΚ) με την εμπειρία του Περιοδικού PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η Διημερίδα θα επικεντρωθεί σε θέματα Management, Διαχείρισης, Marketing, Merchandising, Επικοινωνίας Υγείας Πελάτη και Νέων Τεχνολογιών.

Απευθύνεται σε Φαρμακοποιούς, τους βοηθούς και συνεργάτες τους, σε στελέχη πωλήσεων και marketing εταιρειών και σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του Φαρμακείου.

Σάββατο, 27 και Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

18 Ομιλίες – 3 Εργαστήρια – 1 Στρογγυλό Τραπέζι

Ηράκλειο Κρήτης, Πολυχώρος Τεχνόπολις, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα Γαζίου

Η Συμμετοχή Όλων στη Διημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ, με ΔΩΡΕΑΝ Parking, Garderobe, Έντυπο Διημερίδας, Τσάντα, Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, Καφέδες, Αναψυκτικά και Snacks!!

Ελάτε απο όλη την Ελλάδα – Συνδυάστε την Εξέλιξη του Φαρμακείου σας με την Κρητική Φιλοξενία!

Νέες Επενδύσεις! Επιδοτήσεις έως 50% σε 432 χωριά.

Επιδοτήσεις για επιστροφή στην ύπαιθρο, για την ακρίβεια σε 432 χωριά δίνονται μέσα από κοινοτικά προγράμματα τα οποία είναι σε εξέλιξη και λήγουν στο τέλος του μήνα αλλά και τον Οκτώβριο.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο στοχεύοντας να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα που να αξιοποιεί τα τοπικά χαρακτηριστικά και την πρωτογενή παραγωγή των περιοχών τους. Επίσης τις επιδοτήσεις μπορούν να διεκδικήσουν και κάτοικοι των περιοχών αυτών, γεωργοί, κτηνοτρόφοι καθώς και μικρές επιχειρήσεις που επιδιώκουν την ανανέωση των εγκαταστάσεών τους. Read more

Ενημέρωση ΕΝΦΙΑ ακινήτων ΑΕΕΑΠ, REIT

Ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων που έχουν τα ΑΕΕΑΠ, REIT
ΑΕΕΑΠ

Οι Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) είναι εταιρίες με ειδική φορολογική μεταχείριση, όπως τα REITS στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες….

Read More

Quo Vadis; νέο άρθρο του Γιάννη Κοντάκου

Quo Vadis; νέο άρθρο του Γιάννη Κοντάκου.

Ποια η πορεία και η τύχη για το Ελληνικό Φαρμακείο; Ποιες οι αναγκαίες αλλαγές για τη βιωσιμότητα του; Ακολουθήστε τις κατάλληλες οδηγίες…

Read More

Βόμβα στα θεμέλια των τραπεζών

Βόμβα στα θεμέλια των τραπεζών 109 δισ – Στα 83,2 δισ τα κόκκινα δάνεια και σε καθυστέρηση έως 89 ημέρες 26 δισ.

Τα NPLs ως δομικό πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο συλλογικά….

Στην κυριολεξία σοκ και δέος προκαλεί η ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των τραπεζών καθώς με βάση τα στοιχεία α΄ 6μήνου του 2014 εξάγονται ορισμένα βασικά συμπεράσματα για την δομή και την πραγματική ποιότητα των δανείων των τραπεζών.
Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν 213 δισεκ. δάνεια στην Ελλάδα και 47 δισεκ. στο εξωτερικό.
Συνολικά Ελλάδα και εξωτερικό 261,2 δισεκ. ευρώ τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες εντός και εκτός Ελλάδος στο σύνολο τους.
Από αυτά τα 261,2 δισεκ. τα 83,2 δισεκ. είναι προβληματικά δάνεια δηλαδή βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από 90 ημέρες (NPLs).
Τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 1 ημέρα έως 89 ημέρες αυτά τα δάνεια δεν χαρακτηρίζονται μη εξυπηρετούμενα αλλά δάνεια σε καθυστέρηση φθάνουν τα 26 δισεκ.
Με βάση ορισμένες εκτιμήσεις από αυτά τα 26 δισεκ. που είναι δάνεια σε καθυστέρηση κάτω των 90 ημερών αν δεν υπάρξει πραγματική βελτίωση της οικονομίας, μέρος αυτών μπορεί να μετατραπούν σε προβληματικά δάνεια.
Κορυφαίος τραπεζίτης προειδοποιεί ότι «έχει υποτιμηθεί το πρόβλημα των προβληματικών δανείων στην Ελλάδα όταν φθάνουν σε επίπεδο ομίλων στα 83,2 δισεκ. ευρώ. 
Στις τράπεζες υπάρχει μια ωρολογιακή βόμβα που πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι συγκυριακά και ευκαιριακά αλλά συλλογικά. 
Αν δεν προσέξουμε μπορεί να μας τινάξει στον αέρα και να θέσει πάλι το ελληνικό banking σε μεγάλη αμφισβήτηση».
Ορισμένες τράπεζες προειδοποιούν για την εκρηκτικότητα του προβλήματος, η Τρόικα κατανοεί το πρόβλημα ενώ εσχάτως αρχίζει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και το υπουργείο Ανάπτυξης.
Τα NPLs για να αντιμετωπιστούν στις ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να υπάρξει συλλογική λύση.
Τα επερχόμενα stress tests θα καταδείξουν την αναγκαιότητα της συλλογικής λύσης ενώ οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν θα αναδείξουν μόνο τα NPLs το κατεξοχήν βασικό πρόβλημα στις τράπεζες.
Όσο η χρηματιστηριακή αγορά, ορισμένες τράπεζες που τάσσονται κατά της συλλογικής λύσης υποτιμούν το μέγεθος του προβλήματος, τόσο οι τράπεζες θα χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια.
Ορισμένοι μιλούν με άνεση ότι οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν κεφάλαια.
Με πρόβλημα 109 δισεκ. και οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια;
Πολλοί στα επερχόμενα stress tests θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Οι επενδυτές να ετοιμάζονται για τρίτο γύρο αυξήσεων κεφαλαίου και ας παραμερίσουν τις ελπίδες ότι με τις δημόσιες προτάσεις για τα warrants το ΤΧΣ θα τους κάνει πλούσιους.
Το ΤΧΣ θέλει να αγοράσει πάμφθηνα τα warrants.
Πορεία NPLsελληνικών τραπεζών α΄ 6μηνο του 2014 

Ποσά σε δισεκ ευρώ

Τράπεζες Δάνεια NPLs ποσοστό NPLs απόλυτο μέγεθος Coverage ratio
Εθνική 70,4 23,2% – Ελλάδα 29,3% 16,7 56%
Πειραιώς 73,1 38,5% 28,1 51%
Alpha 62,2 33,6% 21 58%
Eurobank 51,8 31,8% 16,5 51,1%
Attica bank 3,7 24,5% 0,906 51,3%
Σύνολο 261,2 31% 83,2 53,48%

 

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 5.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ 25-66 ΕΤΩΝ.

Από την πρώτη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης υπήρξαν καλά νέα καθώς θα υλοποιηθούν πρόσθετα προγράμματα που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα, ξεχωριστά από τα προηγούμενα που ανακοινώθηκαν μέσα στο 2014.

Συγκεκριμένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών για 1 έτος. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες ενώ βρίσκεται στη φάση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας.Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 27.000.000.

Επίσης σχεδιάζεται πρόγραμμα για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας άνω των 50 ετών. Είναι πρόταση του ΟΑΕΔ και αναμένεται έγκριση από το ΕΣΠΑ. Αφορά 10.000 άτομα και έχει προϋπολογισμό 54 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τις 3 δράσεις που θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ μέσα από τα εμπροσθοβαρή του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ο Οργανισμός προχωρά άμεσα στην υλοποίηση 6 πρόσθετων προγραμμάτων τα οποία αφορούν 37.400 ανέργους και θα διατεθεί συνολικός προϋπολογισμός ύψους 175.000.000 € αξιοποιώντας κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Ειδικότερα, προγραμματίζονται τα ακόλουθα:

 • Επιδότηση καινοτόμου επιχειρηματικότητας των νέων έως 35 ετών – Ήδη ολοκληρώθηκε η α’ φάση για 1.100 νέους και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή των επιχειρηματικών σχεδίων για άλλους 900. ΣΥΝΟΛΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ: 2.000 – ΣΥΝΟΛΟ Π/Υ: 20.000.000
 • Επιχορήγηση επιχειρήσεων να προσλάβουν ανέργους 30-66 ετών για ένα έτος – Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για 5.500 και συνεχίζεται η τοποθέτηση για τους υπόλοιπους 4.500. ΣΥΝΟΛΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ: 10.000 – ΣΥΝΟΛΟ Π/Υ: 54.000.000
 • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας –ΤοπΣα» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ». Η Δημόσια Πρόσκληση είναι ενεργή και αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται οι αιτήσεις. Αφορά 10.000 ωφελούμενους και έχει προϋπολογισμό 17.000.000
 • Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας με επιδότηση εργοδοτικών εισφορών (διάρκειας 18 μηνών) για τις επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη που έχουν πληγεί από τις εργασίες του ΜΕΤΡΟ. Η Δημόσια Πρόσκληση είναι ενεργή και αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται οι αιτήσεις. Η δράση αφορά 400 άτομα και έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000.
 • Υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία»

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» προβλέπει την υλοποίηση 27 δράσεων που αναμένεται να ωφελήσει 180.956 νέους, ενώ συνολικά αναμένεται να διατεθούν περίπου 390 εκ. € για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω κατηγορίες παρεμβάσεων:

 • Δράσεις Πρόληψης – Ευαισθητοποίησης – Κινητοποίησης, από τις οποίες θα ωφεληθούν 109.000 νέοι
 • Δράσεις Μαθητείας, από τις οποίες θα ωφεληθούν 10.500 νέοι
 • Δράσεις Κατάρτισης – Εκπαίδευσης, από τις οποίες θα ωφεληθούν 25.456 νέοι
 • Δράσεις Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, από τις οποίες θα ωφεληθούν 22.500 νέοι
 • Δράσεις Επιχειρηματικότητας, από τις οποίες θα ωφεληθούν 5.500 νέοι
 • Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης, από τις οποίες θα ωφεληθούν 8.000 νέοι
 • Θέσεις επιδοτούμενης κατάρτισης και απασχόλησης για ανέργους (κυρίως σε ιδιωτικές επιχειρήσεις) αρχίζει να «ανοίγει» το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο προγράμματος που προβλέπει την υλοποίηση επτά προγραμμάτων για συνολικά 145.500 ανέργους.

 

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ 12.000 ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ

Πρόγραμμα για 12.000 άνεργους νέους που αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ξεκινά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από αύριο 29 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

1 2