Monthly Archives: Ιούλιος 2014

ΕΣΠΑ: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία

espa_2014_2020Υποβλήθηκε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» -ΕΠΑνΕΚ κίνηση (2014-2020)

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) αποτελεί ένα από τα πέντε τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2014-2020, που υποβλήθηκαν μαζί με τα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα στις 17/7/2014 από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ΕΠΑνΕΚ καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της Χώρας και διαθέτει προϋπολογισμό 4,56 δις ευρώ δημόσιας δαπάνης (3,65 δις Ενωσιακής Συνδρομής), έναντι προϋπολογισμού του συνόλου των Προγραμμάτων ύψους 24,79 δις ευρώ δημόσιας δαπάνης (19,89 δις ευρώ Ενωσιακής Συνδρομής).

Δωρεάν προϊόν ή έκπτωση ?

Τι δείχνουν οι έρευνες για την κόντρα «δωρεάν προϊόν ή έκπτωση» και η στρατηγική μάρκετινγκ. 

Όλοι έχουμε συναντήσει στα ράφια των καταστημάτων προϊόντα σε προσφορά. Είτε με την μορφή έκπτωσης είτε σαν επιπλέον προϊόν. Υπάρχουν όμως διάφορες στρατηγικές marketing που μας οδηγούν στην επιλογή.

Το μεγαλύτερο

Ανάμεσα σε δύο προσφορές με διαφορετικούς αριθμούς οι καταναλωτές πάντα επιλέγουν τον μεγαλύτερο ακόμη και αν δεν τους συμφέρει οικονομικά! Δείτε το παράδειγμα:

Δύο ίδια προϊόντα κοστολογούνται με 10 ευρώ οι δύο μερίδες.

  • Στο προϊόν Α γίνεται προσφορά για 50% δωρεάν προϊόν επιπλέον, αυτό σημαίνει πως με 10 ευρώ αγοράζουμε πλέον 3 μερίδες. Άρα πληρώνουμε στην ουσία το 3,333 ευρώ την μερίδα.
  • Στο προϊόν Β κάνουμε έκπτωση 40%, αυτό σημαίνει πως τις 2 μερίδες τις αγοράζουμε πλέον 3 ευρώ/μερίδα.

Οι στατιστικές δείχνουν πως μεγάλη μερίδα καταναλωτών επιλέγει το πρώτο αγνοώντας πως στην ουσία πληρώνει περισσότερο γιατί το μάτι είναι εκπαιδευμένο να προτιμά στην επιλογή την μεγαλύτερη ποσότητα, άρα προτιμά το 50 από το 40!

Το δώρο

Σε περίπτωση που τα νούμερα είναι ίδια, τότε η επιλογή γίνεται με το δεύτερο κριτήριο, τις λέξεις! Ανάμεσα στην λέξη «Δώρο» και την λέξη «Έκπτωση» οι καταναλωτές στρέφονται πολύ περισσότερο στην πρώτη. Ας ξαναδούμε το παράδειγμα για δύο προϊόντα που κοστολογούνται με 12 ευρώ οι 2 μερίδες.

  • Στο προϊόν Α γίνεται έκπτωση 50%, δηλαδή αγοράζουμε πλέον τις δύο μερίδες με 6 ευρώ (άρα 3 ευρώ η μερίδα).
  • Στο προϊόν Β κάνουμε προσφορά για 50% δώρο προϊόν, δηλαδή αγοράζουμε με 12 ευρώ 3 μερίδες (άρα 4 ευρώ η μερίδα!)

Με καθαρά νούμερα, συμφέρει να αγοράσουμε το προϊόν Α αλλά η λέξη «Δώρο» υπερισχύει της λέξης «Έκπτωση» με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού να επιλέγει το προϊόν Β.

TIP

Σε κάθε προσφορά που θέλετε να κάνετε, αποφασίστε πρώτα την τιμή που θέλετε να προσφέρεται το προϊόν και μετά βρείτε τον τρόπο για να την προβάλλεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα νούμερα και πιο δυνατές λέξεις μάρκετινγκ, όπως η λέξη δώρο!!!

Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

espa_2014_2020_F1804

Το νέο ΕΣΠΑ θα περιλαμβάνει έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ολοκλήρωση υποδομών και την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα (εκτός από το αγροτικό) θα είναι αυτό που θα αφορά τη στήριξη των σχεδίων υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων, με προτεραιότητα στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα δοθεί έμφαση στο πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, με εμπροσθοβαρείς δράσεις, με στήριξη των ανέργων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στη χρονιά θα προκηρυχθούν δράσεις για απασχόληση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων, ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ, κ.ά.), αντιμετώπιση της φτώχειας, υποστήριξη ανέργων για δημιουργία επιχειρήσεων, επιταγές (vouchers) για πρόσληψη νέων ανέργων, απασχόληση ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας, ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών (συνέχιση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον).

Read more

«Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία»

oaedΟ Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει τη
συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για 900 θέσεις.

Λεπτομέρειες και όροι υλοποίησης της συνέχισης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται στη σχετική Συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Ανοιχτά Προγράμματα Leader (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης)

Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά αρκετά τοπικά προγράμματα Leader από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2007-2013, Άξονας 4). Τα προγράμματα Leader αφορούν συγκεκριμένους νομούς και περιοχές και προσφέρουν επιχορήγηση που μπορεί να φτάσει το 60%.

Read more

Ελληνο -Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ και Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις (Αιτήσεις συμμετοχής έως 30 Ιουλίου)

Εκ νέου διοργάνωση του από το 2013 αναβληθέντος Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ και Β2Β επιχειρηματικών συναντήσεων, το οποίο θα λάβει χώρα στην Σμύρνη κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου τ.έ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα. Το εν λόγω Φόρουμ, του οποίου το συντονισμό έχει το Γραφείο ΟΕΥ Αγκύρας, θα εστιαστεί κυρίως στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, τουρισμού, real estate, κατασκευών και δομικών υλικών, ναυτιλίας, μεταφορών, logistics, αλλά και σε οποιουσδήποτε άλλους κλάδους που ενδεχομένως να παρουσιαστεί ειδικό ενδιαφέρον από ελληνικής ή τουρκικής πλευράς. Για να διαβάσετε περισσότερα και να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Οδικός Χάρτης Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Διαβάστε την πρόσφατη  έκδοση  του International Chamber of Commerce (ICC) 2014 Οδικός Χάρτης Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Intellectual Property Roadmap), μία εργασία του ICC που παρουσιάστηκε στη Παγκόσμια Διάσκεψη «Intellectual Property Business Congress-(IPBC)» που έγινε στο Άμστερνταμ στις 22-24 Ιουνίου 2014.

Περιέχει αναλυτικές οδηγίες για Moral rights, Audiovisual Performers, Patents, Trademarks, Domain names κ.α. καθώς και ειδικά κεφάλαια για Διαιτησία & Διαμεσολάβηση.

Κάντε κλικ εδώ

Προσλήψεις Ανέργων σε Συνδικαλιστικούς Φορείς … Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις των Επιχειρήσεων

anazitisi_ergasias

Ξεκίνησε στις 16-7-2014 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία

oaed

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014. Επιδότηση 100% για ποσά ως 10.000€, που αφορούν την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Επιταγή Κατάρτισης Ανέργων

logo_espaΠαροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

1 2