Φαρμακείο Παροχή υπηρεσίας: η δουλειά του μέλλοντος

Φαρμακείο Παροχή υπηρεσίας

Του Γιάννη Κοντάκου © 2011

Το άρθρο δημοσιεύθηκε το 2011 στο έντυπο ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ Τεύχος 4 και εστιάζεται στα οφέλη, τις ευκαιρίες και τα χαρακτηριστικά που προσφέρει στο κανάλι του Φαρμακείου η ανάπτυξη επιπρόσθετων υπηρεσιών.

Στις δύσκολες μέρες που διάγει το ελληνικό φαρμακείο ακούω πολλούς φαρμακοποιούς να αναρωτιούνται «τι πρέπει να κάνω για να αυξήσω την κερδοφορία μου ή πως μπορώ με δεδομένο ότι το φάρμακο έχει «στοχοποιηθεί» να είμαι περισσότερο παραγωγικός;»

Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν;

Οι εναλλακτικές εστιάζονται σε τομείς και δραστηριότητες του φαρμακείου όπου ή δεν υπάρχει ανταγωνισμός ή είναι ελάχιστος. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι η ανάπτυξη επιπρόσθετων υπηρεσιών. Τι είναι όμως υπηρεσία, ποια τα χαρακτηριστικά της, ποια τα πλεονεκτήματά της; Η υπηρεσία είναι μια λειτουργία που αποτελείται από μια σειρά ενεργειών των οποίων ο σκοπός δεν είναι η απόκτηση κάποιου προϊόντος, αλλά η απόλαυση ή εξυπηρέτηση που παράγεται από την υπηρεσία και αυτό είναι το στοιχείο που τη διαφοροποιεί από την πώληση αγαθών στον καταναλωτή.

Περισσότερα